gemeni 166x200 Copilul Gemeni (21 mai 21 iunie)

Gemeni (21 mai – 21 iunie)

Copiii Gemeni sunt foarte curiosi. Sunt fascinati de toate aspectele vietii si iubesc sa descopere natura. Invata repede sa mearga si sa vorbeasca. Parintii trebuie sa-i supravegheze atent pentru ca au tendinta sa se sustraga vederii lor, in casa, in centrele comerciale sau la plaja. Le place sa cutreiere, sa mearga de-aiurea, sa-si dezvolte si sa-si imbunatateasca cunostintele, le place comunicarea. Gemenii se plictisesc usor, asa ca vor dezvolta interese multiple. Sunt genul de oameni care fac mai multe lucruri in acelasi timp. Orice incercare de restrictionare sau de obstructionare a libertatii lor poate provoca depresii si suparari emotionale, fiind foarte greu de depasit de copiii Gemeni. Daca se intampla sa fie consemnati sa nu paraseasca un loc stabilit pentru o perioada relativ mica de timp, atunci trebuie sa li se ofere multe jucarii, maruntisuri, carti, televizor sau macar cineva cu care sa vorbeasca, intrucat le place sa fie mereu angrenati intr-o activitate, mereu ocupati.

Sunt genul de copii care enerveaza adultii, fiind in continua miscare, nimic reusind sa-i opreasca din agitatia in care se afla, linistindu-i in scaun, la masa sau pe genunchii tai. Mereu alearga prin casa sau afara, atingand si apucand tot felul de lucruri, sporovaind intruna. Nu e o idee buna sa-i spui unui Geaman sa se poarte ca alti copii. Ti se va raspunde ca ceilalti reactioneaza mult mai incet, lipsit de imaginatie, asa ca nu-ti raci gura degeaba.

Provocarea suprema este sa-i faci sa reduca putin “viteza” cu care abordeaza viata, fara a le frustra sentimentele, intrucat se pot dovedi epuizanti. Copiii Gemeni sunt foarte sociabili, ageri si precauti, mereu intreband diverse. Se pot dovedi foarte inteligenti si nu au dificultati in excelarea la materii precum matematica, literatura, limbile straine si muzica. Nu au dificultati de invatare, cu exceptia subiectelor pe care le considera plictisitoare. Mainile lor sunt agile si expresive, putand mima usor. Parintilor li se recomanda sa ofere cadou copiilor Gemeni jocuri logice care sa le dezvolte capacitatile intelectuale pe care le poseda.

Cateodata, Gemenii exagereaza, mint sau rad de colegii si cunoscutii lor. Se intampla des sa mai “infloreasca” adevarul, ei insisi fiind convinsi de propriile fantasmagonii. Copilul Geaman trebuie sa fie invatat sa spuna adevarul intotdeauna si sa-si dezvolte fantezia scriind. Daca nu invata cum sa se exprime fara inhibitii, pot deveni adulti introvertiti, in semn de autoaparare. Nu se multumesc niciodata facand un singur lucru odata, fiind copiii care-si pot face temele ascultand muzica la radio sau privind la televizor. Problema principala a copiilor Gemeni este lipsa rabdarii si a perseverentei de a ajunge la esenta lucrurilor, fiind adesea superficiali si usor influentabili de catre anturaj. Pe masura ce copiii cresc, parintii ar trebui sa insiste sa ii inteleaga si sa le cunoasca anturajul.

Ca adolescenti, Gemenii vor fi mereu surprinsi vorbind la telefon, privind la televizor, facand sport sau urmand un hobby, iesind des in oras cu prietenii si razgandindu-se mereu in ceea ce priveste viitorul lor profesional. Parintii nu ar trebui sa fie ingrijorati datorita acestui aspect, intrucat copilul lor este unul dintre cele mai inteligente semne ale zodiacului, el sau ea reusind mereu sa impresioneze pe cei din jur prin multiplele sale aspecte ale personalitatii, inteligenta si elocventa. Gemenii vor fi intotdeauna naivi si copilarosi; de aceea, este datoria parintilor sa ii invete despre responsabilitate si comportament responsabil. Acesti copii vor fi deosebit de dependenti de cei din jurul lor. De aceea, parintii copiilor Gemeni trebuie sa fie intodeauna atenti la prietenii lor.

Culoare norocoasa: galben, verde si portocaliu

Piatra norocoasa: agatul

Ziua norocoasa din saptamana: joia

Metal norocos: argintul

Numarul norocos: 3, 5, 12, 18

Celebritati in zodia Gemeni: Andreea Banica, Elizabeth Hurley, Alanis Morissette, Anna Kournikova, Haricleea Darclee, Joan of Arc, Kylie Minogue, Loredana Groza, Naomi Campbell, Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Priscilla Presley, Nicole Kidman, Steffi Graf, Teo Trandafir, A.S. Puskin, Colin Farrell, George Bush, Jack London, Jean-Paul Sartre, Jules Verne, Lenny Krawitz, Paul McCartney, Prince, Tudor Arghezi, Zinedine Zidane