pesti 166x200 Copilul Pesti (19 februarie 20 martie)

Pesti (19 februarie – 20 martie)

Copilul Pesti este deosebit de sensibil, intuitiv si afectuos. Acesti copii prefera sa traiasca intr-o lume de fantezie, fara program si rutine. Mananca doar atunci cand le e foame, insa alimentatia lor necesita disciplina. Dorm doar cand le e somn, se joaca si finalizeaza lucrurile doar cand sunt inspirati sa o faca. Atitudinea Pestilor este cuminte, insa rutinele de masa, somn si joaca se schimba zilnic. Singurul mod in care ii poti invata sa fie disciplinati este cu multa, multa dragoste. Sunt deosebit de emotivi si romantici si isi schimba atitudinea cand simt ca si-au suparat parintii prin comportamentul pe care l-au adoptat. Viata adulta, si cateodata viitorul, ii sperie, si de aceea prefera sa se refugieze in lumea lor plina de fantezii, langa zane si eroi magnifici. Pentru a-i ajuta sa scape de aceasta atitudine fugara, parintii Pestilor trebuie sa-i asiste si sa-i sustina in tot ceea ce fac.

Copiii Pesti au o intuitie extraordinara, surpinzandu-i pe altii cu vise si viziuni ce vor deveni realitate. Percep, insa nu inteleg tot ce se intampla in jurul lor. Este foarte important sa nu te certi in fata lor, intrucat se pot considera cauza disputei tale. Sensibilitatea extrema ii face sa sesizeze tensiunile casnice si financiare. O modalitate buna de a ajuta copiii Pesti este sa-i duci undeva aproape de apa sau natura. Nivelul lor de energie se reinnoieste cu o plimbare in parc,o zi petrecuta la malul marii sau doar o joaca buna in spatele casei, cercetand insectele. Este important sa le acorzi permisiunea de a ingriji un caine, o pisica sau o pasare. Daca nu vor avea unul, imaginatia lor bogata va crea ceva pe masura a ceea ce isi doreste. Nevoia lor de singuratate trebuie respectata; ei calatoresc mult cu mintea. Inspiratia ii face buni actori, cantareti, dansatori, poeti si pictori. Fiind atat de sensibili, pot fi raniti usor de persoane cu o atitudine dura si e un lucru comun sa-i surprinzi plangand pentru situatii ridicol de neimportante. Cateodata par sa minta sau macar sa “infrumuseteze” adevarul, insa imaginatia este cea care ii face sa vada lucrurile intr-un context nerealist. In loc sa le reprimi sentimentele, incurajeaza-i sa -si exercite creativitatea in scris sau pictura.

Nu va fi usor pentru copiii Pesti sa se adapteze cerintelor scolii, dar, daca prind drag de profesori si profesorii, la randul lor, ii trateaza cu blandete, aceasta ii va ajuta sa duca sarcinile scolare la bun sfarsit. Comportamentul lor este adesea contradictoriu. Micutii Pesti isi schimba cursul mereu, cateodata plini de entuziasm pentru descoperirea noului, sau cateodata pentru a evita realitatea si anumite responsabilitati.

Copiii Pesti sunt foarte afectuosi si vor imparti dragoste in stanga si in dreapta. Iubesc viata in sine si simt compasiune pentru cei din jurul lor. Parintii trebuie sa le inteleaga firea sensibila pentru a evita sa-i raneasca. Ca adolescenti vor fi foarte romantici. Primele experiente amoroase vor fi cruciale, intrucat le vor marca comportamentul in dragoste in viitor. Daca primele iubiri nu sunt chiar reusite, copiii Pesti se pot confrunta cu temeri adanci si nesiguranta. Parintii nu trebuie sa rada de ei, ci din contra, sa-i sustina. Sunt usor influentabili; aproape oricine ii poate convinge sa faca ceva. Copiii Pesti pot fi, de asemenea, usor de amagit. Vor incerca sa scape ori de cate ori vor fi raniti sau simt frica, ducandu-se sa doarma in camera lor sau disparand cu orele. Parintii nu trebuie sa se ingrijoreze, pentru ca singura certitudine in destinul lor este schimbarea. Au nevoie de cantitati enorme de dragoste pentru a tine piept vietii si a-si realiza visele.

Constitutia fizica a Pestilor va fi delicata, fina, de inaltime medie, cu trasaturi faciale rotunde si ochi foarte speciali. De obicei ochii vor fi gri, verzi sau de o culoare nedefinita, putandu-si schimba culoarea pe massura ce copiii cresc. Culoarea ochilor se va schimba si in functie de vreme si de intensitatea luminii.

Culoare norocoasa: nuantele de albastru si violet

Piatra norocoasa: ametist

Ziua norocoasa din saptamana: luni, joi si vineri

Metal norocos: zinc

Numarul norocos: 6, 9, 12 si multiplii lui 7

Celebritati in zodia Pesti: Drew Barrymore, Elizabeth Taylor, Glenn Close, Holly Hunter, Jennifer Love Hewitt, Jessica Biel, Liza Minelli, Queen Latifah, Sharon Stone, Vanessa Williams, Adam Sandler, Albert Einstein, Bruce Willis, Chuck Norris, Chopin, Freddie Prinze Jr., Ion Iliescu, Michelangelo, Mircea Eliade, Mihail Gorbaciov, Victor Hugo