zodiac 195x200 Zodiacul copilului

Zodiacul copilului

Da, stiu, nimeni nu crede in zodiac, zodii si horoscop! Doar ca atunci cand fiecare citeste ce au pus la cale astrele privind destinul lor, toti dau din cap a aprobare si sunt de acord ca li se potriveste.

Ciclul natural al anotimpurilor terestre, corelat in mod vizibil cu miscarea de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui, este impartit in etape egale, fiecare etapa avand o vibratie proprie. Un asemenea sistem poarta numele generic de zodiac. Se poate spune ca un zodiac este, de fapt, un calendar energetic. Cine il cunoaste, poate folosi optim energiile caracteristice fiecareia dintre etape, prin diverse metode de lucru energetice si subtile, actionand de la nivelul cel mai accesibil, cel intelectual.

Zodiacul reprezintă o bandă de aproximativ 17º lăţime pe care Soarele o delimitează în mişcarea sa aparentă pe bolta cerească. Deşi ştiinţa a avansat foarte mult, astrologia foloseşte în continuare sistemul geocentric în care Soarele şi celelalte planete se rotesc în jurul Pământului.

In zona Romaniei si in toata Europa, cel mai frecvent folosit este Zodiacul European, care provine de la vechile civilizatii care au trait in zona Indo-Europeana: chaldeenii, romanii, grecii si arabii au contribuit la ceea ce numim astazi zodiac european. Zodiacul european imparte anul in 12 zodii, prima dintre ele incepand intotdeauna la Echinoctiul de Primavara. Cele 12 zodii poarta numele a 12 constelatii aflate pe ecliptica, adica pe traseul pe care – aparent – il parcurge Soarele pe cer in jurul Pamantului.

In ordine, semnele Zodiacului European sunt (in paranteza apare denumirea in latina):

Caracteristicile zodiei natale influenteaza purtarea si caracteristicile de comportament ale individului din momentul nasterii sale si pana la sfarsitul vietii. Fie ca vrei sa stii ce au pregatit astrele pentru copilul tau, fie ca vrei sa te distrezi pe seama calitatilor sau defectelor caracteristicilor fiecarei zodii in parte, citeste zodiacul copilului, dand click pe zodia de care apartine copilul tau.