varsator 166x200 Copilul Varsator (20 ianuarie 18 februarie)

Varsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Copiii Varsator sunt originali, independenti, rebeli, speciali in multe feluri, cu multiple fatete ale personalitatii. Sunt saritori si mereu in miscare. Au o atitudine rebela inca din bebelusie si, de cele mai multe ori, nu vor fi chiar ascultatori. Sunt copii foarte inteligenti si invata repede cum sta treaba. Varsatorii sunt foarte curiosi si sociabili. Sunt atrasi de orice este neobisnuit, de obiectele in miscare, de culorile pline de viata si de orice este animat. De aceea, trebuie sa fii foarte atenta la ei inca de cand incep sa mearga. Sunt atrasi in mod special de componentele electronice precum televizorul, computerul, echipamentele video si audio, sintetizatoare, instrumente muzicale electronice, precum si de telescoape si camere video, fiind mereu cu manutele pe telecomanda oricarui dispozitiv, innebunindu-i pe toti. E o idee buna sa tii in preajma un cd cu jocuri pe calculator, il vei face foarte fericit pe copilul Varsator, fie el baiat sau fata. Nu uita: daca ai echipamente electronice de orice fel prin casa, decat sa-i interzici sa puna mana pe ele, mai bine i-ai arata cum se foloseste corect fiecare din ele.

Cand gasesc ceva interesant, invata cu o rapiditate incredibila; cateodata dau dovada chiar de genialitate. Se plictisesc repede, asa ca mereu vor cauta ceva nou, iar dispozitia si-o pot schimba de mai multe ori pe parcursul zilei. Totusi, desi pot fi usor neprevazuti, de obicei sunt fermecatori, sociabili si deosebi de receptivi la ce se intampla in jurul lor.

Parintii trebuie sa fie prudenti cand cauta o scoala copilului Varsator, intrucat acestia au o minte mai “speciala” care are nevoie de permanenta stimulare. O educatie conservatoare, traditionala poate insemna o catastrofa pentru Varsator. Acesti copii trebuie sa fie mereu la curent cu ideile moderne, futuriste. Vibratiile lor mentale sunt mai bine legate de viitor decat de trecut. Sunt foarte inteligenti, dar cateodata distrati, mai ales daca se plictisesc la scoala. Creativitatea si originalitatea Varsatorilor este nebanuita, fiind foarte important sa le dezvolti aceste calitati inca de la inceput. Desi au talent artistic, creativitatea lor nu se limiteaza la arta, putand fi la fel de bine si inventatori celebri. Iubesc stiintific-fantasticul si orice lucru care are legatura cu universul si natura. Personalitatea Varsatorului combina pragmatismul cu perceptia si logica. Raspunsurile lor vor fi simple si precise, desi la inceput vor raspunde “nu” la orice solicitare sau sugestie, insa, dupa ce li se acorda putin timp de gandire, reactia lor finala va fi rezonabila si coerenta.

Devin mai rebeli si extravaganti in perioada adolescentei. Parintii lor trebuie sa fie pregatiti sa accepte tunsori radicale si haine extravagante, lipsa punctualitatii, comportamentul neconventional. Mai tarziu, Varsatorii se vor calma. Nu uita ca nu e o idee buna sa ataci sau sa contrazici un Varsator. In schimb, merita sa petreceti cele mai nebunesti momente alaturi de ei. Aceeasi atitudine trebuie avuta si fata de prietenii lor, la fel de neobisnuiti ca si ei. Rezervele enorme de energie au legatura cu mintea lor stralucita, asa ca au nevoie de putin ajutor pentru canalizarea ei catre activitatile fizice. Este foarte important sa le arati inca de mici cum sa fie responsabili si constienti de alegerile pe care le fac. Ii va ajuta sa evite sa aleaga intodeauna calea cea mai usoara. Parintii trebuie sa-si aminteasca mereu ca micutii Varsatori sunt copii foarte speciali, ca ei nu vor urma parcursul normal al fiecarui copil si ca lumea se schimba datorita lor.

Culoare norocoasa: albastru, violet, lila

Piatra norocoasa: ametist

Ziua norocoasa din saptamana: miercuri si sambata

Metal norocos: otel

Numarul norocos: 2, 8, 9, 11, 13 si multiplii lui 4

Celebritati in zodia Varsator: Alicia Keys, Cindy Crawford, Dana Savuica, Farrah Fawcett, Geena Davis, Gianina Corondan, Jeniffer Aniston, Lisa Marie Presley, Natalie Cole, Natalie Imbruglia, Oprah Winfrey, Shakira, Yoko Ono, Charles Darwin, Charles Dickens, Clark Gable, Franz Schubert ,Galileo Galilei, James Dean, John Travolta, Justin Timberlake, Michael Jordan, N. Copernic, Paul Newman, Ronald Reagan, Thomas Edison.