Vrei sa-ti suprinzi familia in weekend? Aceste cupe cu ou sunt perfecte pentru a-ti uimi sotul, dar si copiii! Cu siguranta vor cere portii duble!
Ingrediente (6 portii):
- 3 linguri unt topit
- 6 felii de paine toast
- 6 felii de bacon (carnaciori taiati cubulete)
- 6 oua mari
- sare, piper
Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
Pregateste o tava de briose si unge 6 dintre formele sale cu putin unt.
Foloseste sucitorul de prajituri sau facaletul pentru a aplatiza usor feliile de paine. Cu o forma rotunda de prajituri (sau gura unui pahar larg/ cani), taie cercuri din feliile de paine, apoi taie fiecare cerc rezultat in 2 parti pe care le vei pune in fiecare cupa din tava de briosa, suprapunandu-le usor, insa avand grija ca marginile feliei de paine sa ajunga pana la marginea cupei de briose; foloseste colturile de paine ramase pentru a acoperi eventualele locuri goale de pe fundul sau peretii cupelor (varianta mai simpla: dupa ce ai aplatizat feliile de paine cu sucitorul, pune cate 1 felie de paine in fiecare cupa din tava de briose, acoperind bine fundul si peretii cupei). Unge din nou fiecare felie de paine din cupa de briose cu putin unt.
Prajeste feliile de bacon intr-o tigaie 4 minute la foc mediu, intorcandu-le pe ambele parti, pana devin crocante. Pune cate o felie de bacon in fiecare cupa de briose si deasupra lor sparge cate 1 ou. Presara putina sare si piper si da la cuptor pentru 20-25 minute, pana ce albusul oului s-a coagulat bine.
Se desprind trecand cutitul peste marginea fiecarei cupe de ou si se servesc calde.
Sfat:
- pentru o varianta mai putin calorica si mai sanatoasa, putem inlocui baconul cu frunze de spanac sotate (proaspete sau congelate) sau betisoare de ardei gras rosu. Deasupra oului cu legume se poate presara putin parmezan ras.
- in loc de paine putem folosi mamaliga calda pe care o intindem bine cu dosul unei linguri pe peretii cupei de briose
Comentarii