frittata cu dovlecei 200x150 Frittata cu dovlecei

Frittata cu dovlecei

O reteta usoara, delicioasa, mai ales in zilele de vara! Mancate calde sau reci, alaturi de o rosie, putina paine prajita si un sos de smantana/ iaurt cu putin usturoi pot fi un mic dejun copios sau o cina usoara pentru intreaga familie.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei proaspeti
  • 125 g faina integrala
  • 3 oua
  • 1 lingurita boia dulce
  • branza rasa (telemea, parmezan, cascaval), optional
  • sare si piper
  • ulei de masline extravirgin

Incepi prin a rade dovleceii bine spalati in prealabil, fie pe razatoarea cu ochii mari, fie in robotul de bucatarie. Odata rasi, dovleceii trebuie scursi de lichid, asa ca ii putem scurge intr-un tifon curat sau chiar cu ajutotul unor prosoape de hartie (mai anevoios). Daca nu te preseaza timpul, ii poti lasa 20 minute pe un fund de lemn usor inclinat sau intr-o sita pentru a-si eleimina excesul de lichid.

Intre timp, se  bat bine ouale. Faina se amesteca cu boiaua, branza (optional, cat doriti de multa), sarea si piperul si se adauga putin cate putin ouale batute, amestecand continuu. La sfarsit se incorporeaza si dovlecelul ras si scurs si se amesteca usor.

Se incinge putin ulei de masline (1 lingura) intr-o tigaie . Se iau 3-4 linguri din compozitia de dovlecei cu ou si faina si se aseaza in tigaia incinsa, apoi se aplatizeaza cu dosul lingurii si se coc 1-2 minute, intorcandu-se si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel pana se termina intreaga compozitie.