pilaf mei cu dovlecei 200x150 Pilaf de mei cu dovlecei (7 luni)

Pilaf de mei cu dovlecei

Busuiocul da o aroma proaspata, de vara acestui amestec de cereale cu legume. Boabele de mei, fiind mici si fierte, pot fi usor zdrobite de gingiile bebelusului, ceea ce insemana ca veti trece repede de stadiul pasarii pilafului, direct la servitul lui in forma initiala. Este o masa pentru intreaga familie, pilaful de mei putand fi folosit si ca garnitura pentru adulti in locul orezului.

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca mei
  • 1/3  ceasca piure de dovlecel (dovlecel fiert 10 minute si pasat)
  • 2 linguri piure de mere
  • frunze proaspete de busuioc

Se pun la fiert 2 cesti de apa. Cand apa a fiert, adauga meiul si acopera vasul, lasand la foc mic pana ce se evapora apa (35-45 minute). Vor rezulta in jur de 2 cesti de mei fiert din care vei folosi doar jumatate (cealalta jumatate o poti pune in frigider sau o poti congela).

Amesteca 1 ceasca de mei fiert cu piureul de dovlecel si de mere, lasa-l sa se raceasca putin si apoi adauga busuiocul tocat marunt.

Sfat: se poate adauga si putina carne cu curcan bine fiarta si pasata.