bannerF.R.O.D.O. 200x166 FRODO Foundation for the Relief of Disabled OrphansF.R.O.D.O. – Foundation for the Relief of Disabled Orphans a fost înregistrată ca şi organizaţie de caritate pe 13 iunie 2006, în Marea Britanie (UK Registered Charity No: 1114639). Fondatorul acesteia este Robin Nydes, a cărui proprie experienţă de viaţă într-un orfelinat l-a făcut să i-a decizia de a veni în România pentru a vedea personal situaţia cu care se confruntă copiii orfani de aici. În urma întâlnirilor cu diverse organizaţii, el a realizat că există o nevoie de ajutor, în mod special pentru copiii cu handicap, pentru ca aceştia să beneficieze de tratamentul medical necesar şi de o mai bună îngrijire.

Din 2006, F.R.O.D.O. a ajutat peste 1.816 copii într-o varietate de moduri:

  • Să primească tratament medical şi sprijin pentru handicapul lor
  • Să aibă parte de examinările medicale necesare pentru problema de sănătate a acestora
  • Să primească o mai bună îngrijire, ca şi copii cu dizabilităţi

Copiii cu dizabilităţi sunt în centrul activităţii noastre. Viziunea noastră este de a transforma calitatea vieţii, de a oferi speranţa şi de a împuternicii copiii dezavantajaţi, cu dizabilităţi sau care suferă de boli care ar putea să le pună viaţa în pericol.

Deşi mai multe la număr, proiectele F.R.O.D.O. sunt indivizibile. Lucrând în parteneriat cu spitale locale din Romania, DGASPC şi alte ONG-uri, F.R.O.D.O. doreşte să se asigure că copiii dezavantajaţi sunt identificaţi şi îngrijiţi. Proiectele noastre au rolul de a contribui la bunăstarea copiilor, prin asigurarea nevoilor medicale ale acestora, ceea ce în final va conduce la o mai bună dezvoltare şi integrare a acestor copii în societate.

Astfel, F.R.O.D.O. s-a implicat cu seriozitate într-o serie de proiecte medicale în România:

• 2006 – prezent: Proiectul „Suport Medical pentru Controlul Hidrocefaliei”

Prin intermediul acestuia, F.R.O.D.O. îşi propune realizarea a două obiective cheie:

  • Sprijin material, prin donarea sistemului de drenaj (shunt), utilizat în tratamentul chirurgical al acestei condiţii medicale, fie direct familiilor aflate în nevoie şi direcţionarea acestora către specialişti, fie doctorilor neurochirurgi care ne solicită ajutorul pentru tratarea pacienţilor lor.
  • Îmbunătăţirea informaţiei medicale despre această condiţie medicală, hidrocefalia, prin dezvoltarea website-ului www.hidrocefalie-med-info.org 

• 2007 – prezent – “Treatment&Training”

În cadrul acestui program, F.R.O.D.O. aduce în România, chirurgi ortopezi, fizioterapeuţi şi alţi profesionişti din domeniul medical, voluntari, din Marea Britanie sau S.U.A. care vin pentru a ajuta la tratarea copiilor cu probleme ortopedice, pentru o perioadă de o săptămână. Acest proiect este realizat cu sprijinul şi colaborarea chirurgilor ortopezi români din secţia de ortopedie pediatrică a spitalului din oraşul în care se realizează la un moment dat o misiune. Într-o astfel de vizită, pentru zeci de copii sunt făcute evaluări medicale detaliate, iar în zilele următoare sunt realizate intervenţiile chirurgicale pentru copiii selectionaţi. De asemenea, mulţi copii sunt identificaţi ca putând beneficia de un tratament fizioterapeutic sau de purtarea de orteze, acestor copii F.R.O.D.O. procurându-le aceste echipamente medicale în cel mai scurt timp, după recomandarea medicilor. 

• 2009 – prezent – “Institutional Transformation”

Este un proiect al cărui obiectiv este transmiterea de competenţe de muncă, personalului care lucrează cu copii cu dizabilităţi, în diverse centre de plasament din România. Acest lucru îl realizăm prin cursuri de formare transmise de către specialişti din Marea Britanie, dar şi prin munca efectivă realizată de către aceşti specialişti, alături de personalul centrelor de plasament.

Scopul acestui proiect este de fapt reducerea handicapului cognitiv, emoţional şi fizic care rezultă în urma instituţionalizării pe termen lung, îmbunătăţirea calităţii vieţii copilului şi creşterea probabilităţii de recuperare şi tranziţie, odată ce copilul părăseşte instituţia.

• Iulie 2010 – Organizarea unui curs intensiv “Principii avansate de resuscitare” pentru medici, asistenţi medicali şi paramedici, curs realizat împreună cu fundaţia CardioStart (S.U.A.), la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mures, cu colaborarea deosebită a d-lui Prof. Dr. Radu Deac.

• Ianuarie 2011 – Curs “Managementul copiilor cu neurodizabilităţi complexe” – Spitalul de Copii Brasov

De la sfârşitul anului 2011, F.R.O.D.O. a realizat o fuziune cu Romanian Relief, o fundaţie caritabilă, înregistrată în Romania, care îşi concentrează eforturile în prevenţia abandonului şi a instituţionalizării copiilor. (www.romanianrelief.org)

În ultimul deceniu, fundaţia Romanian Relief a luat măsuri decisive pentru a proteja şi îngriji unii dintre cei mai vulnerabili copii din Romania.

Puteţi ajuta şi dumneavoastră la transformarea calităţii vieţii copiilor dezavantajaţi, cu dizabilităţi, sau care suferă de boli care ar putea să le pună viaţa în pericol, direcţionând 2% din impozitul pe venit către:

FUNDATIA ROMANIAN RELIEF

Cod Fiscal 13853662

Cont IBAN RO70PIRB0501724207001000