ong1 200x139 Asociatia Umanitara Alexandru Damian

Ajuta! Directioneaza 2% din impozit pentru ONG-uri!

Scrisoare de la Claudiu Brisc, tatal lui Alexandru Damian

Asociatia Umanitara Alexandru Damian a luat fiinta la sfarsitul anului 2010 in urma unei experiente neplacute, dar cu o finalitate fericita pentru noi. Problema este ca aceasta finalitate nu a avut loc in tara in care ne-am nascut, traim si contribuim cu taxe, ci intr-o tara in care sistemul medical este cu adevarat pus la punct, vorbesc de Franta.

Acolo am fost tratati si in acelasi timp respectati de catre cadrele medicale, am fost priviti ca unii de-ai lor desi, intr-adevar, la niste costuri enorme pentru orice persoana. Acolo am facut tratament chimio, radio, interventie chirugicala cu extirparea rinichiului stang, a glandei suprarenale stangi dar si a tumorii, autotransplant de celule stem in camera sterila, tratamente grele dar care au fost duse la bun sfarsit cu ajutorul medicilor si in special al lui Dumnezeu.

Reveniti in Romania am ajuns la concluzia că nu mai putem aștepta după un sistem încă incompetent. Nu mai dorim să privim neputincioși cum sunt împărţiţi banii care nu mai ajung niciodată la cei care au nevoie.

Am trecut prin experienţe care ne-au pus în faţa unor realităţi dureroase: efectuarea tratamentelor în România nu se face calculat, anticipat și la ţintă – totul este la noroc. Cine are noroc scapă, iar pentru cine nu, există o explicație care se dă prea uşor: „În asemenea boli nu avem prea multe de făcut”, iar apoi se merge mai departe fără nici un regret.

Am luat fiinţă pentru că nu mai acceptăm astfel de explicaţii. Pentru că ştim că se poate face mai mult. Dorim să schimbăm o abordare greşită a tratamentului cancerului şi a asistenţei medicale publice în general.

Ne-am confruntat cu probleme şi ne-am pus întrebări:

De ce nu avem suficiente camere sterile în spitalele din ţară?

Cum pot medicii din această țara să-și facă meseria dacă nici nu au cu ce… și nici nu sunt formați în echipe cu personal suficient pentru a se lupta cu o asemenea boală?

Când vom avea aparatura necesară pentru diagnosticarea timpurie a bolii şi nu doar în fazele terminale?

De ce trebuie să așteptăm aparatura second-hand a altor state pe care să o primim cu umilinţă ca fiind bună?

De ce noi trebuie să ne organizăm în asociații și fundații ca să rezolvăm problemele medicale, de medicație, de asistență socială și multe alte probleme de care ar trebui sa se ocupe statul român?

Pentru cât timp vom mai fi țara teledoanelor și a cerșitului de bani pentru a ne rezolva problemele mai grave de sănătate în alte țări și nu în țara în care trăim, muncim și contribuim?

Până când nu vor dispărea aceste probleme, ne rezervăm dreptul să afirmăm că STATUL ESTE CEL MAI INCOMPETENT GESTIONAR – aceasta o vedem cu toții! AUTORITĂȚILE AU DECIS SĂ NU INVESTEASCĂ ÎN SĂNĂTATE!

CEL MAI IMPORTANT ESTE FAPTUL CĂ ȘI ACEASTĂ BOALĂ SE POATE VINDECA! TOȚI CEI CARE TREC PRIN AȘA CEVA TREBUIE SĂ FIE ÎNCREZĂTORI ȘI OPTIMIȘTI CĂ TOATE PROBLEMELE VOR AVEA O FINALITATE REUSITĂ. NU ESTE UȘOR, DAR ESTE REALIZABIL. TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM VOINȚA ȘI ÎNCREDEREA ÎN NOI ŞI ÎN DUMNEZEU.

Cu mult respect,

Brisc Claudiu – presedinte Asociatia Umanitara Alexandru Damian si tatal lui Alexandru

Iata si proiectele derulate de Asociatia Umanitara Alexandru Damian 

1. Amenajarea unui spatiu de joaca la Spitalul de Pediatrie II Cluj Napoca, sectia Oncologie etajul V, unde exista o terasa special creata pentru copiii internati

Prin amenajare se intelege :

  • inlocuirea mochetei existente care in cea mai mare parte este deteriorata, cu unu covor de iarba sintetica fiind necesari 100 m patrati,
  • achizitia unui foisor din lemn unde copii sa stea pe timp de ploie si soare,
  • achizitia de 2 leagane ,1 tobogan ,jucarii, plante decorative si alte accesorii aferente unui loc de joaca
  • dotarea camerelor din spitalele de oncopediatrie cu tv,internet,dvd-uri

2. Realizarea de camere sterile in Cluj Napoca pentru efectuarea transplantului de celule stem copiilor ce necesita astfel de tratamente, precum si intreaga infrastructura necesara utilizarii intr-un mod adecvat a acestor camere

 Directioneaza 2% din impozitul pe venit pentru ajutarea copiilor cu cancer din Romania:

Asociatia Umanitara Alexandru Damian

CUI 27077677

Cont IBAN RO54 BTRL 0130 1205 U479 26XX