garnitura morcovi si mazare 200x133 Garnitura apetisanta de morcovi si mazare

Garnitura morcovi si mazare

Multi dintre noi evita morcovul din mancare datorita texturii sale moale, ca de terci, iar copiii nu fac exceptie. Insa, folosind un accesoriu de baza in orice bucatarie, putem transforma morcovul intr-o garnitura apetisanta, asa cum spune si titlul.

Ingrediente:

  • cativa morcovi mari, curatati si bine spalati
  • 3-4 pumni de mazare congelata
  • putin unt

Folosind curatirorul de legume, taie panglici lungi de morcov.

Incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie (de preferat wok), adauga panghicile de morcov si lasa-le la sotat pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Pune si mazarea si lasa totul pe foc pana ce mazarea s-a dezghetat si e complet incalzita. Mai ai nevoie de putina sare si piper dupa gust si, bineinteles, furculite sau manute mici!

Sfat: pentru o garnitura colorata, adauga odata cu mazarea boabe de porumb, cubulete de ardei, inele de ceapa verde, etc! Nu-ti interzice nimeni sa razi si putin parmezan deasupra sau orice alta specialitate de branza!