martisor ANCAAR Targ de martisoare la Iasi: Copiii cu autism vestesc primavara!

Copiii cu autism vestesc primavara!

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România-filiala Iași (ANCAAR Iasi) organizează în perioada 20.02.2012 – 02.03.2012 expoziția “Copiii cu autism vestesc primăvara”.

Vă invităm să descoperiți talentul unor copii deosebiți care s-au străduit să aducă în sufletele noastre, căldura primăverii. Lucrările expuse în cadrul Centrului Comercial Felicia (in fața magazinului Deichmann), sunt realizate de copiii și tinerii cu autism din Iași care frecventează „Clubul de week-end” și beneficiază de servicii de terapie în cadrul asociației. Expoziția este cu vânzare, banii strânși urmând să fie folosiți pentru continuarea proiectelor demarate, în special a centrului pentru tinerii cu autism.

Potențialul acestor tineri poate fi pus în valoare doar cu migală și foarte multă implicare, de către personal specializat. Dar, pentru cei mai multi dintre ei, acasă este locul unde iși petrec cea mai mare parte din timp. Lipsa unei ocupații zilnice duce la frustrare și izolare, nu numai a lor, ci și familiilor acestora. Prin urmare, frecventarea unui centru în care să-și dezvolte anumite abilități, crește șansele lor de a participa activ la viața socială și, mai ales, la încadrarea în locuri de munca protejate, pentru a-și câștiga singuri existența.

Vestiți apropierea primăverii cu un mărțișor meșteșugit din suflet de copil!

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică care îngreunează interacțiunea socială și abilitățile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute iar incidența autismului este în creștere, astăzi, 1 din 150 de copii fiind diagnosticat cu autism.

După 18 ani, în România autismul „dispare”, dizabilitatea nemaifiind recunoscută la adulți.