afr Alianta Familiilor din Romania (AFR)

Alianţa Familiilor din România (AFR) este o organizaţie a societăţii civile, dedicată promovării valorilor tradiţionale ale poporului român în ceea ce priveşte viaţa şi familia.

AFR s-a constituit la sfârşitul anului 2007, pe nucleul unui Comitet de iniţiativă cetăţenească pentru modificarea Constituţiei României. Comitetul de Iniţiativă a derulat în 2006-2007 o acţiune civică al cărei scop era organizarea unui referendum pentru definirea, în Constituţia României, căsătoriei ca „uniunea între un bărbat şi o femeie”. Comitetul şi colaboratorii săi au strâns 650.000 de semnături din toată ţara. Iniţiativa s-a oprit la nivelul Curţii Constituţionale care, deşi a validat obiectul proiectului, nu a dat undă verde pentru faza următoare din motive procedurale.

Poporul român acordă o importanţă deosebită familiei. Potrivit cu valorile culturale şi creştine împărtăşite de majoritatea dintre noi, AFR crede că familia şi căminul sunt elemente esenţiale ale împlinirii personale. Aceste lucruri, completate de valorile spirituale, sunt cele care îi conferă omului stabilitate şi un sistem de referinţă absolut .

După Revoluţia din 1989, suntem asaltaţi de o avalanşă de „valori” pe care nu le recunoaştem şi care sunt străine de spiritul nostru naţional şi creştin. Ni se „sugerează” „adaptarea” valorilor noastre, în numele unor idealuri superficiale – cum ar fi integrarea în Uniunea Europeană sau pretinse avantaje economice sau strategice – la „valori” nefireşti. Sub sloganul „drepturilor omului” şi al „modernismului”, suntem presaţi să acceptăm uciderea fiinţei umane, prin avort şi prin eutanasie, joaca de-a Dumnezeu sub forma clonării, căsătorii între persoane de acelaşi sex, forme aberante de exprimare şi altele.

Răspunsul societăţii la aceste presiuni este firav. Cei ce formulează un răspuns sunt etichetaţi ca înapoiaţi sau habotnici – şabloane prin care se încearcă intimidarea şi reducerea lor la tăcere.

AFR este alcătuită din oameni care ştiu că, în ceea ce priveşte valorile identitare, vorbesc în numele majorităţii românilor. La cererile de acceptare a unor non-valori, AFR răspunde prin afirmarea valorilor morale şi creştine întemeiate pe Biblie şi pe tradiţia creştină.

Acest răspuns se concretizează prin acţiuni de responsabilizare a politicienilor care trebuie să reprezinte şi să promoveze valorile celor ce i-au ales pentru Parlamentul naţional sau în cel unional de la Bruxelles. La fiecare alegeri, AFR emite un Ghid al Alegătorului, prin care îi informează pe cetăţeni despre valorile în care cred sau nu cred candidaţii.

AFR se implică activ în actul legislativ, urmărind promovarea unor legi reprezentative pentru valorile noastre naţionale. O reuşită aparte a fost, în anul 2009, revizuirea Codului Civil care, printre altele, defineşte căsătoria şi interzice căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Cei interesaţi de acţiunile AFR şi de mersul luptei pentru valori la nivel naţional şi internaţional pot obţine informaţii prin intermediul site-ului asociaţiei şi abonându-se la buletinele săptămânale de informare.

 Directioneaza 2% din impozitul pe venit pentru familiile din Romania:

Alianta Familiilor din Romania

Cod fiscal 24185364

Cont IBAN RO 39 BTRL 04101205N13333xx