Retete

Piure de coacaze (8 luni)

Piure de coacaze (8 luni)

Coacazele dulci sunt una dintre minunile naturii, fiind foarte bogate in vitamine si antioxidanti. Sunt perfecte pentru diversificarea alimentatiei bebelusilor, intrucat nu provoaca alergii precum alte fructe de padure (zmeura, capsuni, etc.). Ingrediente: 450g coacaze proaspete sau congelate Coacazele se decongeleaza in frigider, daca este cazul, apoi se paseaza in... citeste »

Piure de conopida sau broccoli (8 luni)

Piure de conopida sau broccoli (8 luni)

Conopida este foarte bogata in fibre si o multime de vitamine, fiind o alternativa perfecta la clasicul piure de cartofi servit ca garnitura la carne. Combinat cu un catel de usturoi zdrobit si putina sare poate sta alaturi cu mandrie in farfuria adultului, langa o bucatica de carne pregatita la... citeste »

Frittata cu dovlecei

Frittata cu dovlecei

O reteta usoara, delicioasa, mai ales in zilele de vara! Mancate calde sau reci, alaturi de o rosie, putina paine prajita si un sos de smantana/ iaurt cu putin usturoi pot fi un mic dejun copios sau o cina usoara pentru intreaga familie. Ingrediente: 4 dovlecei proaspeti 125 g faina... citeste »

Piure de mei sau orz (7 luni)

Piure de mei sau orz (7 luni)

Meiul si orzul fac parte din categoria cerealelor moi, fiind usor de digerat, de aici si preferinta prezentei lor in etapele de inceput ale diversificarii alimentatiei bebelusului. In plus, sunt cereale bogate in fibre si minerale precum fosforul, manganul si magneziul. Meiul si orzul se gasesc cu usurinta pe rafurile... citeste »

Fasole verde cu menta (8 luni)

Fasole verde cu menta (8 luni)

Profita de apetenta pentru nou a bebelusului in primul sau an de viata! Multi parinti se plang ca nu pot convinge copilul sa manance legume, mai ales pe cele verzi, dupa varsta de 1 an, asa ca fa-ti un obicei din a introduce cate o leguma verde in toate mancarurile... citeste »

Supa crema de linte (10 luni)

Supa crema de linte (10 luni)

Lintea este o leguminoasa mai putin populara in tara noastra, desi are o valoare nutritionala incontestabila, fiind foarte bogata in fier (ideala in prevenirea anemiei la copiii si adultii de toate varstele), fibre si proteine si saraca in grasimi. O gasim in rafturile marilor magazine si in cele naturiste sub... citeste »

Ratatouille

Ratatouille

O mancare frantuzeasca taraneasca ajunsa celebra in randul copiilor din intreaga lume prin filmul care ii poarte numele si unde soricelul Remy castiga aprecierea celui mai de temut critic literar gatind acest fel de mancare. Este o mancare cu legume multe si al carui specific consta in sotarea fiecarui tip... citeste »

Budinca de orez cu mar copt (9 luni)

Budinca de orez cu mar copt (9 luni)

Iata un fel de mancare salvator in perioadele de diaree sau enterocolita cu care se confrunta copiii din cand in cand! O varianta pentru clasicii covrigi, grisine sau painea prajita. Pentru ca majoritatea vor refuza cu indarjire morcovii si puiul fiert, budinca de orez cu mar copt te scoate din... citeste »

Humus

Humus

Humusul este un preparat de baza al bucatariei orientale, insa care poate fi pregatit si acasa cu multa usurinta. Este un fel de fasole batuta romaneasca cu naut in loc de fasole. Desigur, exista si un ingredient care da gustul specific hummusului, si anume tahini sau pasta de susan (care... citeste »

Cartofi pai sanatosi

Cartofi pai sanatosi

Tuturor ne plac cartofii prajiti, mai ales copiilor. Insa ne ferim sa-i consumam din cauza numarul mare de calorii si a procedeului de gatire, prajirea. Propunem astazi o varianta mult mai sanatoasa a clasicilor cartofi pai. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri ulei boia dulce 1-2 catei de usturoi zdrobiti... citeste »