pranz 200x135 Idei de pranz sanatos pentru copilul de 1 3 ani

Idei de pranz sanatos pentru copilul de 1-3 ani

Pranzul este cea mai importanta masa a copilului! Vine dupa joaca de dimineata si inainte de somnul de dupa-amiaza, iar burtica satula (si nu plina pana la refuz) asigura o siesta linistita, numai buna pentru sesiunea de zbenguiala programata penru restul zilei.

Multi parinti se intreaba daca este nevoie sa oferim 2 feluri de mancare la masa de pranz. Adevarul este ca aceasta gaselnita a adultilor nu prea isi are ecou in randul copiilor, pentru multi dintre pitici masa nefiind asa o mare placere ca pentru noi. Stomacul inca mic al copilului de 1-3 ani nu are destul loc pentru o supa/ ciorba consistenta si un alt fel de mancare, de cele mai multe ori cu carne. Si este bine sa fie asa! Nu uitati ca bazele obezitatii se instaleaza inca din copilarie, cand, in disperarea de a avea un copil sanatos (a se citi puternic, voinic, pe care vantul nu-l doboara), insistam cu mancarea pana la ultima lingurita. Trebuie sa intelegem ca piticul nostru nu mai creste la fel ca in primul an de viata, de aici si lipsa apetentei. Citeste mai multe despre lipsa poftei de mancare.

Pranzul trebuie sa fie consistent, cu aport nutritional corect, insa nu abundent. Se va servi in jurul orei 13.00, inainte de somnul de dupa-amiaza al copilului. Se va incerca, pe cat posibil, sa se gateasca cat mai “proaspat” (adica in fiecare zi), pentru a oferi copilului hrana calitativa si intregul spectru de vitamine si minerale de-a lungul unei saptamani. Se vor evita prajelile de orice fel, iar prepararea carnii la gratar se va face doar ocazional.

Iata cateva sugestii de pranz sanatos pentru copilul de 1-3 ani:

Voi ce-i serviti copilului la pranz?